Оразов Аян Жарылқасынұлы
Аға оқытушы, техника ғылымдарының кандидаты
Агротехнология институты

Жарияланымдар

1.  Orazov A., Nadtochii L., Muradova M., Bozymov K., Zhumayeva A. Role of Camel Husbandry in Food Security of the Republic of Kazakhstan // Agriculture – 2021, Vol. 11, No. 7, pp. 1-16

2.  Khalil A., Tazeddinova D., Aljoumaa Kh., Zhumayeva A., Toshev A., Orazov A. Carotenoids: Therapeutic strategy in the battle against viral emerging diseases, COVID-19: An overview // Prev. Nutr. Food Sci. 2021;26(3):241-261

3.  Оразов А., Байбатыров Т.А., Бозымов К.К. Өздігінен ашу процесі нәтижесінде түйе сүтінен жасалынған шұбаттың табиғи басымды микрофлорасының сипаттамасы [Характеристика нативной микрофлоры шубата на основе верблюжьего молока, полученного путем спонтанной ферментации] // Вестник Алмаатинского технологического университета — 2020. — № 1(126). — С. 44-50

4.  Оразов А., Надточий Л.А., Сафронова А.В. Оценка биологической ценности молока различных видов сельскохозяйственных животных // Техника и технология пищевых производств — 2019. — Т. 49. — № 3. — С. 447-453

5.  Nadtochii L., Orazov A., Kuznetsova L.I., Pinaev A.G., Weihong L., Garbuz S., Muradova M. Identification of yeast species involved in fermentation of the Kazakh camel dairy product-shubat // Agronomy Research — 2018, Vol. 16, No. 5, pp. 2117-2129

6.  Nadtochii L., Orazov A., Muradova M., Bozymov K., Japarova A., Baranenko D. Comparison of the energy efficiency of production of camel’s and cow’s milk resources // Energy Procedia — 2018, Vol. 147, pp. 510-517

7.  Оразов А., Надточий Л.А., Ruixia G., Проскура А.В., Мурадова М.Б. Исследование процесса сквашивания коровьего молока под действием заквасочной микрофлоры верблюжьего молока, вызывающей спонтанную ферментацию // Ползуновский вестник — 2018. — № 1. — С. 65-69

8.  Надточий Л.А., Оразов А. Изучение спонтанной ферментации верблюжьего молока, полученного в хозяйствах Казахстана // Известия высших учебных заведений. Пищевая технология — 2017. — № 2-3(356-357). — С. 43-46

Біліктілік арттыру

  • Сертификат №00458 – халықаралық онлайн-тағылымдама университеті 4,0 сандық трансформация. 2021 жылғы 7-23 сәуір, (72 сағат)
  • Сертификат №679-148969 – Белсенді оқыту практикасы. 2020 жылғы 10 қазан – 2 қараша, (84 сағат)
  • Куәлік №320000031454 – біліктілікті арттыру. Стандартты іске асыру жағдайында білім алушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыру. 2021 жылғы 15-30 сәуір (72 сағат).
  • «Система менджмента безопасности пищевой продукции в соответствии с требованиями ISO 22000:2018» (72 сағат) Нұр-Сұлтан қаласы, ЖШС Astana Garant Consulting
090009, Қазақстан Республикасы, Орал қаласы, Жәңгір хан көшесі, 51
  • Ректор қабылдауы:8 (7112) 50 13 74
  • Кеңсе:8 (7112) 52 21 00
  • Қабылдау комиссиясы:8 (7112) 50 24 01
  • Е-мейл:zapkazatu@wkau.kz
Жаңалықтарға жазылу