Ryskalieva Balday
Senior lecturer, master
Institute of agrotechnology

Publications

  • Васильев Д.А. Выделение фагов и характеристика основных биологических свойств бактериофага фитопатогенных бактерий Pectobacterium carotovorum / Д.А. Васильев, С.Н. Золотухин, Е.А. Ляшенко, Н.И. Молофеева, И.И. Богданов, Б.Ж. Рыскалиева, А.К. Беккалиева, П.С. Майоров, А.И. Калдыркаев, И.Л. Обухов, Б.И. Шморгун // Естественные и технические науки. – 2018. – №11 (125). – С. 47-51.
  • Васильев Д.А. Выделение, идентификация и изучение биологических свойств бактерий Pectobacterium carotovorum Д.А. Васильев, С.Н. Золотухин, Е.А. Ляшенко, Н.И. Молофеева, И.И. Богданов, Б.Ж. Рыскалиева, А.К. Беккалиева, П.С. Майоров, А.И. Калдыркаев, И.Л. Обухов, Б.И. Шморгун // Естественные и технические науки. – 2018. – №11 (125). – С.   .
  • Рыскалиева Б. Ж. Бактериофаги Pectobacterium carotovorum: выделение, параметры культивирования и биологические особенности / Д.А. Васильев, Н.А. Феоктистова,   Е.А. Ляшенко // Естественные и технические науки. – 2019. – №. 8. – С. 33-38.
  • Ryskaliyeva Balday Zh., Biological Properties of Bacteriophages Pectobacterium carotovorum subsp. carotovorum / Feoktistova Natalya A., Vasilyev Dmitriy A., Lyashenko Elena A., Toigildin Alexander L., Toigildina Irina A., Bogdanov Ilgizar I., Nafeev Alexander A., Obuhov Igor L., Shmorgun Boris I. Biological Properties of Bacteriophages Pectobacterium carotovorum subsp. сarotovorum // Ambient Science, 2020: Vol. 07(2);
  • Рыскалиева Б. Ж. Применение реакции нарастания титра фагов для обнаружения бактерии мягкой гнили / Д. А. Васильев, Н.А. Феоктистова,   Е.А. Ляшенко // Современная наука: актуальные проблемы теории и практики: Серия «Естественные и технические науки». – 2020. – № 3. С.26-28.
  • Рыскалиева Б. Ж. Разработка и апробация бактериологической схемы идентификации бактерий pectobacterium carotovorum / Васильев Д. А., Феоктистова Н. А., Ляшенко Е. А. // Таврический вестник аграрной науки. – 2020. – № 2(22). С. 134-142
  • The effect of legume crops on the quality of pasta made of soft wheat flour.  Zh. R. Assangaliyeva, Umirzakova G A. B.Zh. Ryskaliyeva. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science. – IOP Publishing, 2022. – Т. 979. – №. 1. – С. 012032.

Professional Development, Training

  • HACCP – assessment and management of hazards affecting product safety. Astana Garant Consulting, 13-25.09.2021 72 hours
  • Certificate of advanced training for the additional professional program “Formation of functional literacy of students in the context of the implementation of the standard” in the period. April 15-30, 2021 (72 hours)
  • University 4.0. Digital transformation of universities. Educational online platform SKLAD. Republic of Belarus, Minsk, 07-23.04.2021, (72 hours)
090009, Republic of Kazakhstan, Uralsk city, Zhangir khan street, 51
  • Rector's reception:8 (7112) 50 13 74
  • Office:8 (7112) 52 21 00
  • Selection committee:8 (7112) 50 24 01
  • Email:zapkazatu@wkau.kz
Subscribe to news