Orazov Ayan Zharylkasynovich
Senior lecturer, candidate of technical sciences
Institutions

Publications

1.  Orazov A., Nadtochii L., Muradova M., Bozymov K., Zhumayeva A. Role of Camel Husbandry in Food Security of the Republic of Kazakhstan // Agriculture – 2021, Vol. 11, No. 7, pp. 1-16

2.  Khalil A., Tazeddinova D., Aljoumaa Kh., Zhumayeva A., Toshev A., Orazov A. Carotenoids: Therapeutic strategy in the battle against viral emerging diseases, COVID-19: An overview // Prev. Nutr. Food Sci. 2021;26(3):241-261

3.  Оразов А., Байбатыров Т.А., Бозымов К.К. Өздігінен ашу процесі нәтижесінде түйе сүтінен жасалынған шұбаттың табиғи басымды микрофлорасының сипаттамасы [Характеристика нативной микрофлоры шубата на основе верблюжьего молока, полученного путем спонтанной ферментации] // Вестник Алмаатинского технологического университета — 2020. — № 1(126). — С. 44-50

4.  Оразов А., Надточий Л.А., Сафронова А.В. Оценка биологической ценности молока различных видов сельскохозяйственных животных // Техника и технология пищевых производств — 2019. — Т. 49. — № 3. — С. 447-453

5.  Nadtochii L., Orazov A., Kuznetsova L.I., Pinaev A.G., Weihong L., Garbuz S., Muradova M. Identification of yeast species involved in fermentation of the Kazakh camel dairy product-shubat // Agronomy Research — 2018, Vol. 16, No. 5, pp. 2117-2129

6.  Nadtochii L., Orazov A., Muradova M., Bozymov K., Japarova A., Baranenko D. Comparison of the energy efficiency of production of camel’s and cow’s milk resources // Energy Procedia — 2018, Vol. 147, pp. 510-517

7.  Оразов А., Надточий Л.А., Ruixia G., Проскура А.В., Мурадова М.Б. Исследование процесса сквашивания коровьего молока под действием заквасочной микрофлоры верблюжьего молока, вызывающей спонтанную ферментацию // Ползуновский вестник — 2018. — № 1. — С. 65-69

8.  Надточий Л.А., Оразов А. Изучение спонтанной ферментации верблюжьего молока, полученного в хозяйствах Казахстана // Известия высших учебных заведений. Пищевая технология — 2017. — № 2-3(356-357). — С. 43-46

Professional development

  • Certificate №00458 – international online internship University 4.0 Digital transformation. April 7-23, 2021 (72 hours)
  • Certificate №679-148969 – The practice of active learning. October 10 – November 2, 2020, (84 hours)
  • certificate №320000031454 – training. Formation of functional literacy of students in the conditions of implementation of the standard. April 15-30, 2021 (72 hours).
  • –    4. «Food safety management system in accordance with the requirements of ISO 22000: 2018 04.10.2021» (72 hours) Nur-Sultan, Astana Garant Consulting LLP
090009, Republic of Kazakhstan, Uralsk city, Zhangir khan street, 51
  • Rector's reception:8 (7112) 50 13 74
  • Office:8 (7112) 52 21 00
  • Selection committee:8 (7112) 50 24 01
  • Email:zapkazatu@wkau.kz
Subscribe to news